Povećajte učinkovitost grijanja na jeftin i jednostavan način

Alu folija povećava učinkovitost grijanja
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sa portala magazin.net.hr donosimo dva savjeta koji će Vam pomoći u uštedi na troškovima grijanja, a ne zahtijevaju nikakvu stručnost i ulaganja.

Alu folija povećava učinkovitost grijanjaSavjet 1

Zalijepite na zid iza radijatora bilo koji reflektirajući materijal, recimo aluminijsku foliju za kućanstvo ili foliju za zaštitu vjetrobranskog stakla automobila od sunca. Radijator će prestati grijati zid, toplina će prestati odlaziti van kroz vanjske zidove i reflektirati će se izravno u sobu, prostoriju!

Savjet 2

Zalijepite komad aluminijske folije na komad kartona ili stiropora, tako da sjajna strana folije bude izvana, pa stavite između zida i radijatora.
Naravno, strana s folijom treba biti okrenuta prema radijatoru. Ovako će se toplina ‘odbijati’ od površine folije i vraćati se u vaš dom, umjesto da je ‘upiju’ zidovi.

Stavljanje folije iza radijatora ima isti efekt kao i srebrne, reflektivne, površine kod infracrvenih grijalica. Povećavanjem učinkovitosti grijanja trošit ćete manje toplinske energije za održavanje iste temperature u prostoru. Takva ušteda energije, uz troškove samo folije, može predstavljati značajnu uštedu u troškovima grijanja u hladnim mjesecima.