Raspisan novi natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Sukladno najavama ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića i direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je raspisan novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

Prema tekstu natječaja u višestambene zgrade spadaju svi objekti koji imaju tri ili više stambene jedinice i kod kojih se više od 50% bruto površine koristi za stanovanje, a njima upravlja upravitelj zgrade. Vrijednost natječaja iznosi 50 milijuna kuna, a sufinancirat će se obnova u iznosu od 40% do 80% vrijednosti projekta, u najvišem iznosu od 1,4 milijuna kuna po objektu. Opravdani troškovi sufinanciranja su mjera ili mjere povećanja energetske učinkovitosti od minimalno 30% te stručni nadzor nad izvođenjem radova. Prihvatljive mjere su poboljšanje toplinske izolacije objekta, zamjena vanjske stolarije i zamjena sustava grijanja.

Prijaviti se mogu upravitelji zgrada (ili više njih ako je riječ o objektu koji čini jednu energetski i arhitektonsku cjelinu) koji do sada nisu koristili sredstva Fonda za energetsku obnovu objekta i koji upravljaju legalno izgrađenim zgradama (svi objekti u procesu legalizacije ne mogu se prijaviti na natječaj do završetka postupka).

Tekst natječaja za energetsku obnovu zgrada pogledajte ovdje.